Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Doorgaan Biestemerk nog onzeker

Geplaatst op: 14 juli 2020

Het staat nog niet definitief vast dat de Biestemerk dit jaar wordt gehouden. Dat blijkt uit een navraag van Genemuiden Actueel bij de gemeente Zwartewaterland.

“De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om Biestemarkt coronaproof te kunnen laten plaatsvinden. Hierover gaan we in gesprek met betrokkenen”, meldt de afdeling communicatie. De knoop is dus nog niet definitief doorgehakt.

De markt, ieder jaar gehouden op de derde dinsdag van oktober, is een waar stadsfeest. Sinds de veertiende eeuw wordt de markt gehouden, sinds de negentiende eeuw draaide het voornamelijk om het vee. Inmiddels is de Biestemerk een grote braderie met kermis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500