Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fred Lassche wordt Drentse horecamakelaar

Geplaatst op: 21 juli 2020

Fred Lassche, voormalig eigenaar van horeca-centrum De Albatros in Zwartsluis, gaat een bijzondere uitdaging aan. De 52-jarige ondernemer wordt horecamakelaar in Drenthe.

“Ik had me al eerder verdiept in dit plan, maar dat viel moeilijk te combineren met het werk bij De Albatros. Daarom is dat destijds niet doorgegaan. Maar toen we De Albatros hadden overgedragen aan Emiel en Noah kwam het plan weer bovendrijven. Eerst hadden mijn vrouw Bea (werkt in de zorg, red.) en ik nog het idee om een horecazaak te beginnen waar mensen met een beperking aan de slag konden gaan. Maar dan zouden we weer hetzelfde traject ingaan als we deden met De Albatros, ik wilde juist wat rustiger aan doen”, vertelt Fred.

Maar nadat hij vorig jaar De Albatros van de hand deed, kwam dit op zijn pad. “Ik wordt nu horecamakelaar in Drenthe. Overijssel had ik ook mooi gevonden maar voor Drenthe zochten ze nog een geschikte makelaar. Ik vond het altijd al leuk om zakelijke relaties bij te houden en contacten te onderhouden met bijvoorbeeld de gemeente. Daarom leek het mij ook wel wat om horeca-makelaar te worden, niks doen is bovendien geen optie. Daarvoor moest ik wel weer aan de studie. Ook heb ik meegelopen met horecamakelaars in Friesland, Overijssel en Limburg om zo de kneepjes van het vak te leren”, merkt Lassche op.

Fred heeft na 35 jaar Albatros zin in de nieuwe uitdaging: “Het voelde eerst wat onwennig, maar ik kijk er naar uit. Vroeger zat ik altijd al rond te neuzen op internet naar horeca-zaken die te koop stonden. Het heeft altijd wel mijn interesse gehad. Nu ga ik 2 tot 3 dagen per week aan de slag als franchisenemer. Vanaf 1 augustus begint mijn nieuwe uitdaging.” Vanaf dat moment gaat Fred aan de slag voor Drentse horeca om ze te begeleiden met verkoop en verhuur van hotels, restaurants of cafés.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500