Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub verliest interessant oefenduel

Geplaatst op: 11 augustus 2020

Rens van Benthem en Staphorster Mulder strijden om de bal. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden kon dinsdagavond Staphorst in het zogenoemde nederlagentoernooi geen nederlaag toebrengen. De eeuwige rivaal won met 3-1 van Genemuiden. Beide teams speelden met een gezien de temperatuur ongekende intensiteit.

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo in het duel opvallend hoog. De term zomeravondvoetbal was blijkbaar niet doorgedrongen tot de 22 spelers. Staphorst nam al snel het initiatief en kwam al even snel op voorsprong via Erik Bakker. Even leek Staphorst bloed te ruiken, maar Sportclub herpakte zich. Na een ouderwetse scrimmage wist Sijmon Eenkhoorn de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

Na een blunder van Patrick Jansen leek Staphorst op 2-1 te komen, maar de Staphorsters kregen de bal niet over de streep. Aan de andere kant ging de doelman op vrijwel identieke wijze ook in de fout, maar Streutker wist ook al op identieke wijze niet te scoren. Vlak voor rust kwam Staphorst toch nog weer op voorsprong.

Na rust begon de grote wisselshow weer, maar aanvankelijk had dat nog weinig invloed op het spelniveau. De ploegen bleven uitstekend combineren en daarmee het publiek vermaken. Uiteindelijk maakte Ruben Kin na een knappe aanval aan alle onzekerheid een einde. Met de 3-1 kreeg Staphorst ook waar het recht op had. De ploeg speelde net wat beter dan Genemuiden.

Komende zaterdag gaat de oefencampagne verder. Opnieuw komt er dan met HHC een gerenommeerde tegenstander naar De Wetering.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500