Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eigen testlocatie voor IJsselheem

Geplaatst op: 17 augustus 2020

Medewerkers en stagiaires van woonzorgconcern IJsselheem, de organisatie waar De Meente onder valt, kunnen sinds vandaag voor een Covid test terecht bij een eigen testfaciliteit in Kampen. Karin Leferink, Raad van Bestuur IJsselheem, opende de faciliteit vandaag door als eerste een test te ondergaan. De testfaciliteit is een initiatief van IJsselheem en is tot stand gekomen in samenwerking met Isala en de GGD. Op deze eerste ochtend zijn zo’n 15 tot 20 medewerkers van IJsselheem getest op Covid-19.

Karin Leferink: ‘Door deze testfaciliteit te openen kunnen onze medewerkers laagdrempelig getest worden. De coronagolf van dit voorjaar heeft een grote impact gehad op ons allen. Medewerkers van IJsselheem zijn zich erg bewust van het feit dat zij werken met kwetsbare mensen. Ik gun onze medewerkers met klachten en met twijfels deze test en een snelle uitslag. Samen willen we er alles aan doen om onze locaties zo lang mogelijk coronavrij te houden.’

De testfaciliteit staat in de tuin van Myosotis is Kampen. Medewerkers en stagiaires van IJsselheem kunnen hier op werkdagen en op zaterdag in de ochtend terecht voor een test. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het testmateriaal gaat vervolgens naar het lab van Isala. Medewerkers worden voor het einde van de dag geïnformeerd over de uitslag van de test, uiteraard wordt ook de GGD op de hoogte gesteld.

IJsselheem heeft met collega zorgorganisaties in de regio afgesproken het draaiboek en de ervaringen van de eerste testweek te zullen delen. Karin Leferink: ‘De testfaciliteit neemt druk weg bij de GGD en door de snelle uitslag kan er indien nodig eerder worden gestart met bron- en contactonderzoek. Ook zitten medewerkers minder lang in spanning en kunnen zij bij een negatieve testuitslag weer aan het werk.’ Leferink benadrukt dat IJsselheem naast het testen van medewerkers ook alle andere maatregelen in acht neemt om verspreiding van het virus te voorkomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500