Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mantelzorgcompliment vervalt in huidige vorm

Geplaatst op: 24 augustus 2020

De gemeente Zwartewaterland stopt vanaf volgend jaar met het uitdelen van officiële complimenten aan mantelzorgers. Vanaf 2015 vond het gebruik plaats vanuit de gemeente om te laten merken dat zij de rol van mantelzorgers in de samenleving waarderen.

Door de groei in het aantal aanvragen van 350 naar 560, is de huidige vorm niet langer houdbaar. Voor het komende jaar zoekt de gemeente nog naar een nieuwe passende vorm. Voor de resterende maanden kan het compliment nog steeds worden aangevraagd vanaf 1 september tot 1 december.

Het mantelzorgcompliment kan aangevraagd worden voor iedere mantelzorger die zorg verleent aan een inwoner van de gemeente Zwartewaterland. De mantelzorger verleent minimaal drie maanden per jaar, gemiddeld 8 uur per week, mantelzorg. Een mantelzorger van 18 jaar en ouder komt in aanmerking voor een compliment van € 100, een mantelzorger van 12 – 18 jaar voor € 50 en een mantelzorger van 6 -12 jaar voor € 25. Het bedrag wordt via de bank overgemaakt.

Aanvragen kan via www.zwartewaterland.nl/mantelzorgcompliment. Is digitaal aanvragen geen optie? Dan is het ook mogelijk om een aanvraagformulier bij de balie van het gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2 in Hasselt, bij de Schans in Zwartsluis, de Meente in Genemuiden, Teeuwland in Hasselt en bij de bibliotheken op te halen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500