Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uitlaatservice Adventure is weer dé uitlaatklep voor honden

Geplaatst op: 28 augustus 2020

(Adv.) Werk, hobby, sport, vakantie, gezin, familie, vrienden, kennissen. Je hebt een druk leven. En het valt niet altijd mee om dat te combineren met jouw liefde voor je hond. Dat knaagt. Want aan de trouw van je allerbeste vriend wil je het liefst onvoorwaardelijk tegemoetkomen. Herkenbaar? Dan biedt Marieke Akse je met haar uitlaatservice Adventure weer dé oplossing.

Nu dochter Jenna geboren is en Marieke’s zwangerschapsverlof erop zit, staat ze met Adventure op vertrouwde wijze klaar voor hondenbezitters in Zwartewaterland en het voormalig Brederwiede. “Ik kan niet wachten om ook jouw trouwe viervoeter weer mee te nemen op een wandeling vol avontuur. Om te begrijpen wat je hond me onder het snuffelen, spelen en ontdekken wil vertellen. En om hem of haar met dezelfde genegenheid als thuis te verzorgen.”Even een snelle wandeling door het dorp en klaar… Zo werkt Marieke met Adventure absoluut niet. “Ik wil juist dé uitlaatklep zijn voor je hond. Door bossen, veenpaden en zandvlaktes te doorkruizen.” Daarvoor benut Marieke de prachtige omgeving rond standplaats Zwartsluis, vol natuur. Van het Waterloopbos tot het Zwartewaterklooster. En van het Veenweidepad tot het Voorsterbos.

“Daar mag gelukkig ook jouw hond volop van genieten! Waar het moet aangelijnd en waar het kan los. En wees gerust: ik zal je hond na afloop schoon en handdoek-droog weer overdragen.”

Plezier en aandacht voor ontwikkeling door met clickertraining onderweg spelenderwijs te leren en af te leren. Met Adventure hanteert Marieke een avontuurlijke aanpak, die inzicht in de fysieke en mentale mogelijkheden van je hond vraagt. “Maar dat is juist mijn ding, want ras, geslacht en karakter doorgrond ik snel. Vanuit die kennis stel ik wandelgroepen van maximaal zes honden samen die elkaar aanvullen, stabiel houden en uitdagen. Zo krijgt jouw hond de aandacht die hij of zij verdient. Van Chihuahua tot Rottweiler.”

Van maandag t/m donderdag komt Marieke je hond ophalen en thuisbrengen met haar professioneel ingerichte Adventure-bus. De ochtendgroep gaat tussen 9.00 en 12.00 uur op pad, de middaggroep tussen 12.00 en 15.00 uur en privéwandelingen vinden plaats op afspraak. “Om het avontuur zo lang mogelijk te laten duren, zoek ik naar de ideale combinaties van honden binnen drie geografisch ingedeelde wandelgroepen: Hasselt/Zwartsluis/Genemuiden, Heetveld/Sint Jansklooster/Vollenhove en Belt-Schutsloot/Wanneperveen/Giethoorn.”

Thuis groeide Marieke op met honden. “Hun smeltende blik, natte neus en kwispelende staart stonden aan de basis van mijn liefde voor dieren. Leuke dingen met ze doen, plezier maken. Dat wilde ik! Daarom liep ik mijn middelbare schoolstages op kinderboerderijen en volgde ik een beroepsopleiding tot dierenverzorgster. Het bracht me een band met ijsberen en zeeleeuwen bij Aquazoo in Leeuwarden en met tijgers en leeuwen in opvangcentrum Felida in Nijeberkoop. Maar mijn eerste liefde bleef trekken.”

Daarom hielp ze op vakanties in Spanje en Curaçao mee in hondenasielen, haalde ze haar honden uitlaatdiploma bij De Martin Gaus Academie en startte ze in 2019 haar eigen honden uitlaatservice Adventure. “Met de komst van een zusje voor onze dochter Lisa is ons gezin compleet. Tijd om met dezelfde liefde, kennis en vermaak als thuis weer aan de slag te gaan voor jullie honden.” Meer weten over Adventure? Kijk op hondenuitlaatserviceadventure.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500