Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis opfriscursus autorijden voor senioren

Geplaatst op: 16 september 2020

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Zwartewaterland. Ook in Genemuiden worden in november dergelijke avonden gehouden.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In 2 bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel.

1e bijeenkomst: maandag 2 november 2020 van 19.30 tot 21.30 uur

2e bijeenkomst: maandag 9 november 2020 van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Verenigingsgebouw ‘d Overtoom, Grutto 1, 8281 ES Genemuiden. U wordt op beide dagen verwacht.

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust uw buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. Wel vooraf aanmelden. Voor uw en onze eigen veiligheid heeft VVN maatregelen getroffen om de cursus coronaproof uit te voeren. In verband met COVID-19 is het dit jaar niet mogelijk om deel te nemen aan een individuele praktijkrit. De praktijkritten worden vanaf januari 2021 weer georganiseerd. U kunt zich op de bijeenkomst hier wel alvast voor opgeven.

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Zwartewaterland. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en of u wilt deelnemen aan de praktijkrit.

Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144. U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief

Gepubliceerd door Robert Jansema

One thought on “Gratis opfriscursus autorijden voor senioren

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500