Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OVG gaat zich richten op regionale basisschooljeud

Geplaatst op: 23 september 2020

De Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG) gaat zich richten op oudere basisschooljeugd. Dat gaat gebeuren in een pand waarvan vandaag het hoogste punt is bereikt. Het is de bedoeling dat dit extra onderkomen in december wordt opgeleverd en er volgend schooljaar gestart kan worden met lesgeven aan basisschoolkinderen.

Onder toeziend oog van alle partijen die betrokken zijn bij de bouw werd er vanmiddag stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt. Het bestuur van de OVG hoopt dat hier vanaf augustus 2021 dagelijks kinderen en jongeren uit de hele regio naartoe komen om kennis te maken met techniek en wetenschap. Door jongeren vroeg te laten ontdekken wat de mogelijkheden zijn in de technische sector kan er vroegtijdig doorlopende leerlijn worden opgesteld.

Freddie Buitenhuis, directeur bij het OVG: “We willen graag de groepen 7 en 8 van de veertien basisscholen in Zwartewaterland hier kennis laten maken met het OVG en de technische vakken. Dat begint heel laagdrempelig, met het bouwen van lego-huisjes en kleine wetenschappelijke proefjes. Maar ook leerlingen uit de eerste en tweede klas van het vmbo willen we hier warm laten lopen voor de branche. Verder komt er in het nieuwe pand ook een technische module voor jongeren van de havo.”

Met deze nieuwe faciliteit hopen de opleiders jongeren op vroegere leeftijd te strikken voor de praktische beroepen . Dat is nodig, want Nederland kampt al jaren met een groot tekort een werknemers in de bouw en techniek. Het is overigens ook de bedoeling dat in de loop van de tijd kinderen uit de omgeving van Zwolle, Kampen en Emmeloord naar het OVG komen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500