Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meerdere workshops in de bibliotheek

Geplaatst op: 30 september 2020

Een zonnepaneeltje maken kan binnenkort bij de bieb.

Ook bij Bibliotheek Genemuiden kunnen kinderen in oktober allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen ontdekken. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand in de bieb om draait!

“Altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met je eigen robot-hand in Bibliotheek Genemuiden. Je maakt hierbij gebruik van o.a. dik papier en gekleurde rietjes. Wanneer je alle materialen hebt gekoppeld kan je de robot-hand laten bewegen. Lukt het jou om een duim op te steken?”, aldus de bieb. Deze workshop geeft men twee keer. Op vrijdagmiddag 9 oktober van 15.30 – 17.00 uur voor jeugd van 6 tot 12 jaar en vrijdagavond 9 oktober van 19.00 – 20.30 uur voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook voor volwassenen.

Op veel daken en in weilanden zie je ze staan, zonnecellen. Hiermee wordt zonne-energie gewonnen. Tijdens deze workshop gaan deelnemers zichzelf uitdagen te experimenteren met zonne-energie. Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan.  Deze workshop is op vrijdag 16 oktober van 18.30 tot 20.00 uur voor jeugd van 8 t/m 15 jaar.

Alle bovenstaande genoemde workshops vinden plaats in Bibliotheek Genemuiden in samenwerking met Tetem. Deelname bedraagt € 2 voor Bibliotheekleden en € 3 voor niet leden. De bieb heeft maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, aanmelden kan middels www.bibliotheekzwartewaterland.nl of in Bibliotheek Genemuiden. In verband met de beschikbaarheid en de corona maatregelen wordt reserveren aanbevolen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500