Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA wil gratis mondkapje voor inwoners met laag inkomen

Geplaatst op: 8 oktober 2020

De PvdA in Zwartewaterland lijkt het een goed idee dat inwoners van de gemeente met een laag inkomen kosteloos een mondkapje krijgen. “We moeten mensen met een laag inkomen ondersteunen om, net als iedereen, zichzelf en anderen zoveel mogelijk te beschermen.”

Nu de tweede golf een feit lijkt en veel openbare gelegenheden een mondkapje adviseren wil de PvdA dat iedereen over zo’n kapje kan beschikken. Ook in Steenwijkerland en Zwolle kwamen de lokale fracties al met dit idee: “Het dragen van mondkapjes kan een kostbare aangelegenheid zijn. Een wegwerp mondkapje komt al snel op één euro per stuk. Dat betekent al snel een 30,00 euro per persoon per maand. Mensen op of rond het minimum inkomen hebben het financieel al zwaar en deze extra kostenpost kan daar echt niet bij. Het is bovendien in het belang van ons allen dat de mondkapjes gedragen worden zoals aanbevolen om verdere besmettingen te voorkomen. Daarnaast heeft het kabinet al aangegeven te willen kijken hoe mensen met lagere inkomens kunnen worden voorzien van bescherming, maar dat de uitvoering daarvan bij de gemeenten ligt.”

Volgens Astrid Dijkstra heeft de lokale fractie al binnen het gemeentehuis laten weten dat dit een grote wens is van de partij.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500