Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zakelijk glasvezel dichterbij dan ooit voor Genemuiden

Geplaatst op: 20 oktober 2020

Foto: Delta Fiber

(Adv.) RENDO Fiber uit Meppel en DELTA Fiber Netwerk hebben de handen ineen geslagen om de bedrijventerreinen in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis te voorzien van glasvezel. Het netwerk wordt aangelegd als 30% van de ondernemers voor 7 december 2020 een glasvezelabonnement afsluit.

Voor bedrijventerreinen is het vestigingsklimaat een belangrijk aandachtspunt. Een zakelijk glasvezelnetwerk draagt positief bij in het nog aantrekkelijker maken van de bedrijventerreinen in de gemeente Zwartewaterland. Met als gevolg dat meer ondernemingen zich er willen vestigen.

Samenwerking RENDO Fiber met DELTA Fiber Netwerk

Netwerkbeheerder en initiatiefnemer RENDO Fiber werkt sinds kort samen met DELTA Fiber Netwerk; een telecombedrijf met netwerken door heel Nederland. Inmiddels hebben al ruim 700.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting van DELTA Fiber Netwerk.

RENDO Fiber uit Meppel is geen onbekende in de regio. Als netbeheerder leveren zij dan ook een grote bijdrage aan deze belangrijke voorziening voor de bedrijventerreinen in Zwartewaterland. Op dit moment werken RENDO Fiber en DELTA Fiber Netwerk ook samen om de inwoners van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis te voorzien van glasvezel. Bewoners die interesse hebben in een glasvezelabonnement kunnen zich nog tot 2 december 2020 aanmelden via gavoorglasvezel.nl.

Ondernemerskring

RENDO Fiber en DELTA Fiber Netwerk zoeken vooral lokale samenwerkingen op. Zo werken zij onder andere nauw samen met de verschillende ondernemerskringen uit Zwartewaterland. Daarnaast kunnen ondernemers die interesse hebben in glasvezel een abonnement afsluiten bij telecomaanbieders uit de regio.

De aanleg van het glasvezelnetwerk zal naar verwachting medio 2021 starten.

Wilt u de status weten van uw woning of bedrijf? Doe dan de postcodecheck.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500