Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verjaardagsfeestjes bronnen van besmetting

Geplaatst op: 5 november 2020

Het aantal bij de GGD bekende coronabesmettingen in Zwartewaterland is afgelopen week redelijk gelijk gebleven aan de week daarvoor. Zwartewaterland blijft daarmee een van de koplopers in IJsselland. “Ik weet dat meerdere besmettingen in de gemeente herleiden naar één bron. Onder andere verjaardagsfeestjes zijn bronnen van besmetting”, vertelde Bilder tijdens de wekelijkse corona-update van Zwartewater FM.

In Genemuiden kwamen er 44 COVID-patiënten bij. In Hasselt waren dat er afgelopen week 20. In Zwartsluis is het aantal stevig opgelopen. Daar werden twee weken geleden 2 mensen positief getest. Afgelopen week stond de teller op 10. De meeste besmettingen in de gemeente liggen in de categorie van 21 tot 40 jaar.

Bij navraag blijkt dat het met Bilder zelf goed gaat: “Het is een langdurige crisis. Tijdens de eerste lockdown lag alles stil en konden we ons op de crisis concentreren. Nu gaat alles weer door. Dus ik moet wel mijn dagen maken, maar daar dat is ook waarvoor ik betaald krijg.” Tot slot benadrukt hij dat het belangrijk is om je aan de regels te houden ondanks de ‘coronamoeheid’.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500