Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Margriet Eenkhoorn start challenge om te bakken tegen eenzaamheid

Geplaatst op: 9 november 2020

Bakken voor mensen die wel wat lekkers en wat aandacht kunnen gebruiken. Met dat idee is Margriet Eenkhoorn de ‘BAKchallenge’ opgestart. Ze dat veel mensen in Genemuiden mee gaan doen aan het initiatief.

Het idee is dat mensen zich gratis aanmelden via de site van Margriet en vervolgens gedurende vier weken iets lekkers bakken voor een ander. Margriet zorgt ervoor dat mensen die zich online inschrijven een boodschappenlijstje en instructiefilmpje krijgen toegestuurd. “Met deze deze uitdaging willen we volwassenen, tieners, kinderen (bijv. samen met de klas) in beweging brengen om iets te betekenen voor onze medemens. Omzien naar elkaar is de rode draad van deze challenge. Denk in deze coronatijd aan iemand die eenzaam, verdrietig of ziek is. Ook degene die in quarantaine zitten kunnen wel wat lekkers gebruiken”, vertelt Eenkhoorn.

Nadat mensen zich hebben aangemeld krijgen ze een eenvoudig maar lekker recept toegestuurd. Daarna kunnen ze hun eigen gang gaan door het naar iemand toe te brengen. De uitdaging start volgende week. Zelf houdt Eenkhoorn ook van bakken. Sinds 2019 heeft ze een kleinschalige bakkerij en verkoopt ze online haar verse baksels.

Meedoen of meer info? Klik hier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500