Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub pleit voor spelen halve competitie

Geplaatst op: 25 november 2020

19-09-2020: Voetbal: SC Genemuiden v SDC Putten: Genemuiden/Team of Genemuiden/

Als het aan Sportclub Genemuiden ligt, wordt er dit seizoen in de Hoofdklasse maar een halve competitie gespeeld. Dat heeft de club meegedeeld aan de KNVB. De voetbalbond is de wensen van de amateurclubs aan het inventariseren, in een zoektocht om toch nog iets van het voetbalseizoen te maken.

De KNVB legt daarbij drie scenario’s op tafel: de competitie ‘gewoon’ afronden, een halve competitie spelen of een competitie optuigen met halve poules. Genemuiden kiest voor optie twee, in de wetenschap dat alles valt of staat met de verdere ontwikkeling van het coronavirus.

De club heeft bij de keuze overleg gehad met staf en selectie van het eerste team. “Scenario twee doet in onze ogen het meeste recht aan de competitieopzet. Bij scenario 1 zijn er in onze ogen niet veel mogelijkheden om tegenslagen in weersomstandigheden en de corona-ontwikkeling op te vangen. Ook is er dan geen mogelijkheid tot het eventueel spelen van een kleine nacompetitie”, stelt het algemeen bestuur.

De KNVB maakt begin december bekend hoe de competitie een vervolg gaat krijgen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500