Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste meters Zwartewaterlands DELTA-glasvezel de grond in

Geplaatst op: 9 december 2020

Foto: Jan van Kleef

Maandag zette aannemer Bam Infra Telecom de eerste schop in de grond in Zwartewaterland. De aanleg van het grootste glasvezelnetwerk in de gemeente ging hiermee definitief van start. Eerder werd elders in de gemeente al glasvezel aangelegd, maar dat was kleinschalig. Men begint in Zwartsluis. De woningschouw in de kernen Genemuiden en Hasselt start als de woningschouw in IJsselmuiden is afgerond.

In november ging de aannemer al langs bij aangemelde bewoners in Zwartsluis om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Deze woningschouw is inmiddels afgerond en daarom kan de aannemer nu al starten met graven. Nog voor de zomer kunnen de klanten in Zwartsluis gebruikmaken van hun glasvezelverbinding.

“We hadden alle vertrouwen in een goede afloop van de campagne in Zwartewaterland”, vertelt Bert Meijerink, directeur joint venture bij RENDO buitenaf bv. “De aannemer is al voortijdig gestart met de woningschouw in Zwartsluis en daarom kunnen we nu direct starten met graven. Juist in deze tijd blijkt maar weer hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over goede internetverbindingen te kunnen beschikken. We zijn dan ook erg blij dat de vaart er goed in zit en de eerste inwoners over enkele maanden al gebruik kunnen maken van hun verbinding”, aldus Bert.

Gemeente Zwartewaterland blij dat de aanleg begint

Wethouder Slingerland van gemeente Zwartewaterland onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente: “Een snel en stabiel internet is van steeds groter belang voor onze inwoners en bedrijven. Het vergroot de leefbaarheid en de kansen voor onze kernen en het buitengebied. De aanleg van het glasvezelnetwerk is dan ook goed nieuws voor de inwoners en bedrijven in Zwartsluis”.

Verwachte planning overige dorpen
Naast de graafwerkzaamheden in Zwartsluis, start de aannemer nog dit jaar in IJsselmuiden de woningschouw. Inwoners worden hierover binnenkort persoonlijk geïnformeerd. De schouw zal enkele weken in beslag nemen. Daarna start de aannemer in februari 2021 met de eerste graafwerkzaamheden in IJsselmuiden. Daarna worden inwoners van Hasselt en Genemuiden persoonlijk benaderd de werkzaamheden bij hun voor de deur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500