Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwjaarsnacht relatief rustig verlopen in Genemuiden

Geplaatst op: 1 januari 2021

Foto: Jeroen Eenkhoorn

De nieuwjaarsnacht is, op wat geknal na, relatief rustig verlopen in de gemeente. Hulpdiensten hoefden tussen 22.00 en 07.00 uur niet uit te rukken. Het pleintje bij de Johannes Bogermanschool is echter wel een rommeltje, ook is er een prullenbak vernield.

In Zwartsluis werd vanmorgen het enige ‘nachtelijke’ incident gemeld. Een bushokje aan de N334 werd vlak na 07.00 uur opgeblazen met zwaar vuurwerk, buurtbewoners zagen iemand in een Mercedes wegrijden. Volgens de laatste berichten is de dader aangehouden.

Op 31 december werd de politie 7 keer ingezet in de de gemeente. Drie keer betrof het een melding van vuur in de openbare ruimte, drie keer werd de politie opgeroepen voor hulpverlening en bij één melding betrof het een alarm dat afging. Grote incidenten bleven achterwege. Deze meldingen werden tussen 12.00 en 22.00 uur gemaakt. De brandweer in Zwartewaterland is één keer uitgerukt, namelijk gisteravond. In Genemuiden moest een vreugdevuur op het Havenplein gedoofd worden.

“De jaarwisseling in de gehele regio IJsselland was voor de brandweer relatief rustig. In de hele regio was er sprake van een prima sfeer zowel overdag als ‘s nachts. De samenwerking tussen de hulpdiensten was goed. Wij hebben geen meldingen ontvangen van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers”, vertelt Jan Wittenberg namens de Veiligheidsregio.

Gepubliceerd door Robert Jansema

One thought on “Nieuwjaarsnacht relatief rustig verlopen in Genemuiden

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500