Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

’t Olde Staduus: ‘Bedreiging van beheerder ontoelaatbaar’

Geplaatst op: 12 januari 2021

Het bestuur van de Stichting ‘t Olde Staduus heeft eind vorige week aangifte gedaan bij de politie van de vernielingen die op Oudejaarsdag zijn aangebracht aan ‘t Olde Staduus. Tijdens het carbidschieten kwamen jongeren volgens het bestuur het bordes op en wilden zij daarvandaan gaan schieten. Daarbij negeerden zij de afzetting. 

“De beheerder die dit wilde voorkomen, werd bedreigd. Op een later tijdstip werd een dranghek tegen de toegangsdeuren op de begane grond van het pand gegooid, zodat de deur ernstig beschadigd is en het slot onbruikbaar werd. Tevens werden drie stoelen van een tuinset verbrand, een vierde werd ernstig beschadigd en een prullenbak werd in brand gestoken”, aldus een geschrokken bestuur.

Het bestuur vindt het ontoelaatbaar dat een beheerder van ‘t Olde Staduus wordt bedreigd terwijl hij zijn werk doet. Verder betreurt het bestuur het bijzonder dat een gebouw dat bestemd is voor alle inwoners van Genemuiden, en dat beheerd en in stand wordt gehouden door vrijwilligers, op deze manier wordt beschadigd.

Mensen die tips hebben over de vernielingen en mogelijke daders kunnen zich melden bij de politie: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Dijk Containers 500