Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sluziger zussen stoppen met tankshop

Geplaatst op: 4 februari 2021

Vanaf 1 maart gaat Texaco Zomerdijk verder als onbemand pompstation. De zussen Brenda en Karin Bonte stoppen er noodgedwongen mee. 

Karin nam de tankshop in maart 2015 over. Vorig jaar kwam ook haar zus bij de winkel in. “We zijn twee tegenpolen van elkaar. Wat Karin goed kan, kan ik minder goed en andersom. Dat maakt het zo fijn werken. En onze moeder doet de boekhouding”, vertelt Brenda.

Toch komt er na bijna zes jaar een einde aan het ondernemersavontuur aan de Zomerdijk. “Afgelopen zomer hebben we al vijf keer iemand over de vloer gehad om lekkages te verhelpen. Het pandje waar we nu zitten is verouderd en toe aan vernieuwing. Texaco vindt de investering te groot. Begrijpelijk, nieuwbouw kan niet uit.” De corona-omstandigheden werkten volgens de zussen ook niet in hun voordeel: “Er is een stuk minder volk langs de weg.”

Een vaste klant die binnenkomt hoort het nieuws. “Goh. Wat jammer! Dus als ik nu naar een bemande pomp wil moet ik naar Meppel?” Toch begrijpt ze de beslissing. “Ja, het is jammer. We merken ook dat veel ouderen hier tijdens de coronacrisis graag komen. Dan hebben ze toch weer wat aanspraak”, vertellen de Sluziger zussen, van oorsprong afkomstig uit Nijeveen.

Het verdwijnen van het winkeltje heeft ook gevolgen voor tanken. Behalve dat men niet meer contant kan betalen, verdwijnt ook de pomp met LPG. “Dat mag namelijk alleen verkocht worden bij bemande tankstations”, vertelt Bonte. De dames gaan zelf zoeken naar een nieuwe uitdaging. “Verder is het is nog even afwachten of de wasstraat blijft. Texaco heeft wel aangegeven dat ze hun best gaan doen om iemand te zoeken die dat op zich wil nemen.”

Het winkeltje zal op den duur gesloopt worden. “Maar eerst timmert men de zijkanten dicht met platen”. Zaterdag 27 februari is de laatste dag dat men open is. “Tot die tijd hebben we uitverkoop”, sluiten de zussen af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500