Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Britse variant mogelijk oorzaak van besmettingsexplosie

Geplaatst op: 25 februari 2021

Zwartewaterland verkeert in woelige baren als het gaat om corona. Het virus heeft zich weer flink in de samenleving weten te wurmen.

Of de Britse variant aanwezig is, is onduidelijk. Steekproefgewijs is dat nog niet aangetoond. Dat wil niet zeggen dat deze variant niet aanwezig is. “Het is wél denkbaar. De zekerheid heb ik niet, maar het vermoeden heb ik wel”, vertelde Bilder bij Zwartewater FM.

Twee weken gelden raakten 26 mensen uit Zwartewaterland besmet, tussen 15 en 21 februari werden meer dan 60 mensen uit de gemeente positief getest. “De cijfers zijn zorgwekkend geworden en het is écht een heel serieus probleem. Het is moeilijk om exact een oorzaak aan te geven, maar mogelijk heeft het te maken met de activiteiten rond het schaatsen.”, zei Bilder.

Genemuiden is koploper, dit is ook een gevolg van meerdere clusters in die stad. Daar waar twee weken geleden 20 Genemuidenaren het virus opliepen, waren dat er afgelopen week 38. Ook in Zwartsluis steeg het aantal besmettingen, namelijk van 6 naar 19. Hasselt komt er tot dusver het beste uit de koker met 6 besmettingen tegenover 9 in de week daarvoor. Afgelopen week lieten 368 mensen zich testen.

Ook maandag, dinsdag en woensdag bleef het aantal besmettingen stevig doorstijgen. De weekteller staat na drie dagen al op 51 besmettingen. Sinds maandag raakten 26 mensen uit Genemuiden besmet, 11 uit Hasselt en 14 uit Zwartsluis.

Bilder doet de oproep om de maatregelen serieus te nemen. “En laat je testen als je klachten hebt of in contact bent geweest met een besmet persoon”, besluit hij.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500