Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Sluis Agri blij met ruimere bedrijfsruimte aan Kamperzeedijk

Geplaatst op: 27 februari 2021

Lassche (r) en Hammer in de vernieuwde loods.

“Meer vierkante meters, een hogere werkplaats en meer dan genoeg bovenloopkranen”, merkt bedrijfsleider Ronnie Lassche op. Hij is hoorbaar tevreden over de nieuwe werkplaats van Van der Sluis Agri aan de Kamerzeedijk waar ze sinds vorige week geïnstalleerd zijn. 

Lassche opent de deur van een oude loods die direct grenst aan de dijk: “Hier is het allemaal begonnen in de jaren dertig. Van der Sluis had toen alleen nog maar een smederij, nu werkt er 470 man verdeeld over 8 onderdelen binnen het bedrijf. Eén van die takken is Van der Sluis Agri. We richten ons op verkoop, service en onderhoud van tuin- en landbouwmachines. Tot twee weken geleden was de loods waar we nu in staan onze werkplaats. Binnenkort wordt deze ruimte ingericht voor schadeherstel, bestickering en het ombouwen van bedrijfsauto’s waarvan er inmiddels 300 rondrijden.”

Lassche stapt de oude loods uit. Tien meter verderop staat een grotere bedrijfshal, sinds twee weken werkt het team in dit onderkomen. “Tot 2019 zat Van der Sluis Constructie in deze loods, maar die tak is verhuisd naar Kampen. Reden genoeg voor ons om op den duur te verhuizen naar deze vrijgekomen loods.”

Jacco Hammer, chef werkplaats, is erg tevreden over de nieuwe ruimte: “We zijn hier wel geïnstalleerd, maar er moet nog veel gebeuren voordat deze werkplaats optimaal functioneert. Binnenkort komt er bijvoorbeeld nieuwe afzuiging in de loods en er zijn nog veel gereedschappen die een vast plekje moeten krijgen. Want zo’n verhuizing moet wel in de uurtjes die je over hebt, klanten gaan natuurlijk voor. Maar deze ruimte werkt stukken prettiger. In deze loods hebben we acht werkplekken, op die vorige plek waren dat er vier.”

Toch hopen Lassche en Hammer dat deze nieuwe ruimte een tussenlocatie is: “Als het zo door gaat hopen we dat op den duur nieuwbouw mogelijk is op de grond achter deze loods. We blijven lekker doorgroeien, ook met onze vestiging in Ens die sinds twee jaar open is. De klanten weten ons vanuit de wijde omtrek goed te vinden.”

Ook voor de particulier heeft Van der Sluis een ruim aanbod. De naastgelegen Agrishop aan de Kamerzeedijk is ontstaan door de vraag van agrariërs naar losse producten en onderdelen. In de loop der jaren is de winkel echter uitgegroeid tot een one-stop-shopping adres, waar niet alleen boeren, maar ook ‘burgers en buitenlui’ terecht kunnen voor allerhande gereedschappen en materialen.

Het bedrijf heeft nog de nodige vacatures open staan. Kijk daarvoor op de site.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500