Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil extra testcapaciteit creëren in Genemuiden

Geplaatst op: 4 maart 2021

Alle alarmbellen rinkelen in Zwartewaterland als het gaat om corona, vooral Genemuiden springt er bovenuit. Burgemeester Bilder maakt zich zorgen: “Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan ik zeggen dat de Britse variant behoorlijk rondwaart in Zwartewaterland. Dat blijkt ook uit de steekproef die hier is gehouden maar ook uit de rioolwaarde die sinds half februari enorm is gestegen.”

Tussen 22 en 28 februari raakten 53 mensen uit Genemuiden besmet, 26 uit Hasselt en 25 uit Zwartsluis. Daarmee kleurt Zwartewaterland donkerrood op de kaart. Ongeveer 7 procent van de besmettingen komt voort uit clusters bij bedrijven en 80 procent ontstaat achter de voordeur. “We zien een toename in het aantal besmettingen in de categorie 0-20 jarigen en 41-60 jarigen, gelukkig neemt het percentage bij zestig-plussers af”, vertelde Bilder bij Zwartewater FM.

Sinds afgelopen maandag blijven de cijfers in Genemuiden enorm doordenderen. Tussen maandagochtend en donderdagmiddag werden 53 mensen uit die stad positief getest. Sinds deze week zitten Zwartsluis en Hasselt weer in rustiger vaarwater. Tot nu toe werden sinds maandag drie Sluzigers en zes Hasselters positief getest.

Ook ziet de gemeente een explosieve stijging in het aantal mensen dat zich heeft laten testen. Afgelopen week waren dat er 811, de week daarvoor 368. “We moeten ons aan de regels houden en er moet echt een tandje bij. Het allerbelangrijkste is dat we afstand houden, drukke plekken vermijden en ons laten testen bij klachten. We zijn ook aan het kijken naar extra testcapaciteit in Genemuiden, daarover hebben we nu nauw overleg met de GGD en de testlocatie van de OndernemersKring Genemuiden. Morgen kunnen we daar vermoedelijk nadere mededelingen over doen”, zegt Bilder.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500