Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona vastgesteld bij Weidegreven en De Meente

Geplaatst op: 6 maart 2021

Corona slaat inmiddels ook om zich heen bij seniorencomplex Weidegreven en bij woonzorgcentrum De Meente. Dat vertelde burgemeester Bilder zaterdagavond bij het programma van de CBO op Zwartewater FM.

Inmiddels zijn zeven bewoners van de Weidegreven besmet, in de Meente is tot nu toe één besmetting vastgesteld. De burgemeester roept dan ook op om zeer voorzichtig te zijn tijdens een bezoek aan ouderen. “We krijgen ook niet voor niets een testlocatie van de GGD. Vanaf dinsdag kunnen mensen zich dichtbij huis gratis laten testen. Maak daar gebruik van, ook als je lichte klachten hebt”, vulde Bilder aan.

Marco van Lente vertelt namens het bestuur van De Meente ook erg bezorgd te zijn: “Hierbij dan ook een oproep om de maatregelen zeer serieus te nemen en de nieuwe richtlijnen van de GGD te volgen.”

Gonnie van Kranenburg, projectmanager team Corona van GGD IJsselland, onderstreept die oproep: “Testen is een belangrijk middel, daarnaast is het van belang dat je de adviezen opvolgt die onze medewerkers Bron en Contactonderzoek je geven. Met name wat betreft quarantaine, waarbij we nu een aanvulling doen. Om het aantal besmettingen in Genemuiden snel verder terug te dringen, vragen we ook aan huisgenoten van nauwe contacten om in quarantaine te gaan. Bijvoorbeeld als een kind of huisgenoot in contact is geweest met iemand met corona, dan ga je zelf ook in quarantaine. Je mag uit quarantaine wanneer je kind of huisgenoot negatief is getest.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500