Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onrust op het veer

Geplaatst op: 8 maart 2021

Archieffoto: Erik Eenkhoorn

(Ingezonden) Vroeger (in mijn jeugd) als we de pont over gingen, stonden er altijd van die oude mannen te praten in het hokje bij het veer. Ik dacht wel eens: ‘Wat zal daar veel geroddel/onzinnig nieuws bepraat worden’. Je kunt het vergelijken denk ik met vroeger, dat sommige mensen aan de stamtafel van de plaatselijke kroeg in Genemuiden wel uren konden zeuren over een bierdopje.

Ik dacht bij mezelf: ‘Daar zal ik nooit tussen gaan staan als ik ouder word’. Maar wat blijkt nu we zelf ook op een leeftijd komen en bijna toe zijn aan de cursus ‘leren omgaan met een rollator’ wie staat er tussen, juist goed geraden. Nu moet ik toegeven dat er best op de vroege morgen zinnige taal uit sommige monden komt, en moet terug komen op de woorden geroddel dat ik eerder benoemde, sorry daarvoor. Maar het tweede vergelijk ‘dat gezeur over een bierdopje aan de stamtafel’ bestaat nog steeds, maar veranderd wel steeds van onderwerp.

Het gaat het al weken aan tussen de heren JdL en Wo, beiden wonende te G. Het onderwerp: Wat is de afstand van de ene kant van het veer, naar de andere kant van het veer (het stuk waar tussen de pont vaart)? Om voor de rest van de aanwezigen de lol van het zondagmorgen uitje te behouden vraag ik u: wie kan ons helpen aan de juiste info, zodat dit onderwerp eindelijk kan worden afgesloten. U bent van harte welkom zondagmorgen om 10.00 uur als u ons de juiste info kunt geven.

Alvast bedankt,

RB

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500