Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onzekerheid over wat wij in de zomer weer mogen, ontwikkel jezelf als persoon

Geplaatst op: 8 maart 2021

(Advertentie) Het voorjaar is weer aangebroken en het zonnetje begint zich steeds vaker te laten zien, heerlijk! Toch voelt het voor velen van ons anders dan “normaal”. De nieuwe varianten van het c-virus en de daarbij horende maatregelen brengen veel onzekerheid met zich mee. Want kan je deze zomer nog wel op vakantie? Kunnen wij straks weer met zijn allen in het park zitten en misschien wel naar festivals gaan? In dit artikel leer jij hoe je met deze onzekerheid om kunt gaan en hoe het je kan helpen om “voor in de bus van het leven” te gaan zitten.

In het leven zijn er veel gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt. Goede en mooie dingen, maar helaas ook de wat minder leuke dingen. Mensen die overlijden, een onverwachte financiële tegenvaller of zoals ons allemaal wel bekend een virus dat de hele wereld in zijn greep houdt. Gebeurtenissen die een behoorlijke impact op je leven kunnen hebben. Op het moment dat er dit soort dingen gebeuren, heb je een keuze hoe je er mee omgaat, ook al voelt dit waarschijnlijk niet altijd zo. Vaak gaan wij er van uit dat dingen op een bepaalde manier gaan, omdat dit nu eenmaal het patroon is dat wij gewend zijn. Het grootste gedeelte van ons leven hebben wij bijvoorbeeld de mogelijkheid gehad om naar een cafeetje te gaan als wij dat willen en opeens kan dat niet meer.

Een ander voorbeeld dat voor veel mensen herkenbaar zal zijn, is de onzekerheid van het weer. Stel je voor dat je in de zomer een weekendje weg gaat en je het ver van tevoren hebt geboekt… Je hebt er super veel zin in! De week voordat het zover is, zie je op buienradar dat het keihard gaat regenen die paar dagen. Balen! Helaas heb je er geen invloed op dat het regent, maar om het weekend toch nog leuk te maken doe je de nodige aanpassingen om er alsnog alles eruit te halen.

Binnen Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) wordt onder andere gekeken naar hoe jij het beste om kunt gaan met deze invloeden van buitenaf en hoe je “voor in de bus van het leven” kunt gaan zitten. Door zelf aan het stuur van het leven te gaan zitten heb jij invloed op waar jij uitkomt, terwijl jij vanuit achter in je leven laat bepalen door de omstandigheden. Het principe van voor in de bus zitten is toe te passen op alle aspecten van het leven en zeker ook toe te passen op de huidige situatie. Want mogen wij weer naar festivals en op vakantie deze zomer? Dit is een onzekerheid waar wij mee om moeten gaan, maar jij hebt er buiten deze omstandigheden zelf invloed op hoe leuk jij jouw zomer maakt. Want waarschijnlijk zijn het niet per se de dingen die jij kunt doen die jou gelukkig maken, maar het gevoel dat de dingen met zich meebrengen.

Dus hoewel nog veel onzeker is, kun je kijken naar wat je wél kunt doen om qua stemming tot hetzelfde resultaat te bereiken. Misschien zoek je de verwondering op door een fiets of wandelroute te doen waar je al heel lang naar uit kijkt, pak jij jouw ontspanning door lekker in het park te gaan picknicken of misschien ben jij opzoek naar uitdaging en wil jij wel een opleiding volgen om jezelf verder te ontwikkelen als persoon. Verwondering, ontspanning of uitdaging… Want wat het ook voor een gevoel is dat jij mist met de huidige maatregelen: kijk waar jij dat op een andere plek kan vinden. En tuurlijk, wij missen allemaal dingen die wegens de huidige beperkingen even niet meer mogelijk zijn. Maar wat kan je wel?

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500