Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste vakjes rood gekleurd bij stembureau d’Overtoom

Geplaatst op: 15 maart 2021

Foto: Pieter Polman

Sinds vanmorgen 07.30 uur zijn de eerste tientallen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen uitgebracht in Genemuiden. Om drukte te voorkomen mogen ouderen maandag en dinsdag hun stem uitbrengen in d’Overtoom. Woensdag zijn er meerdere stemlokalen in Genemuiden open. 

Het is even wat wennen: voor het stembureau staat een gastheer die vertelt wanneer je naar binnen mag. Hij laat steeds twee mensen binnen. Opmerkelijk, want er staan drie stemhokjes. Verder is dit jaar bijzonder dat het rode potlood mee naar huis mag.

Maandag, dinsdag en woensdag is d’Overtoom aan de Grutto 1 toegankelijk voor stemmers. Woensdag kan men stemmen bij De Kaaihof (Drostenhofstraat 3), Hervormd Centrum (Stuivenbergstraat 51), Hersteld Hervormde Kerk (Bereklauw 1) en bij de Gereformeerde Gemeente Kerk (Taghof 3). Inwoners van de Kamerzeedijk kunnen naar Gemeenschapscentrum De Driester (Kamperzeedijk 18). Stemmen kan op vertoon van de stempas en een identiteitsbewijs tussen 07.30 en 21.00 uur. Voor alle informatie bekijkt u de site van de gemeente.

Tijdens de vorige landelijke verkiezingen won de SGP. De staatkundig gereformeerden kregen maar liefst 2568 stemmen op de Genemuider stembureau’s. Het CDA kwam toen niet verder dan 1024 en de ChristenUnie strandde op 938 stemmen. Ook de VVD (586) en PVV (572) waren in 2017 een factor van betekenis. Alles wat ook maar enigszins naar ‘links’ neigt krijgt in Genemuiden veelal geen voet aan de grond. De SP was in 2017 nog het populairst met 186 stemmen. De PvdA kwam niet verder dan 146 rood gekleurde vakjes.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500