Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider coronasituatie haalt voorpagina RD

Geplaatst op: 17 maart 2021

Het Reformatorisch Dagblad pakt vandaag flink uit met een reportage over de coronasituatie in Genemuiden. Het hoge aantal besmettingen is voor het dagblad reden genoeg om de voorpagina en twee binnenpagina’s te vullen met dit nieuwsfeit. Verslaggever Gerard ten Voorde gaf zijn oren en ogen gisteren de kost om een beeld te schetsen van de huidige situatie in de Tapijtstad.

Tegenover de krant laten enkele inwoners van Genemuiden anoniem weten dat ze de regels soms wel met een korreltje zout nemen door bijvoorbeeld 2 of 3 gasten te ontvangen. Een medewerker van Timzo vertelt de verslaggever dat 80 procent de regels wil naleven, maar de overige 20 procent van Genemuiden zou zich er weinig van aantrekken.

In het verhaal verwijst de krant ook naar onderwerpen waar Genemuiden Actueel de afgelopen week over schreef, zoals het aantal kerkgangers dat op advies van burgemeester Bilder is teruggeschroefd. Ook valt in de reportage te lezen hoe getroffen scholen omgaan met het virus. Het volledige artikel is hier te lezen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500