Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twintiger moet slachtoffer 4000 euro betalen na stomp bij keet

Geplaatst op: 22 maart 2021

De stomp na het keetfeest komt de dader duur te staan.

Een twintiger uit Genemuiden heeft maandagmiddag een onvoorwaardelijke taakstraf van 120 uur opgelegd gekregen. Dat is 60 uur minder dan de officier van justitie voor ogen had. Daarnaast moet de man 4000 euro betalen aan het slachtoffer. 

Tijdens een Genemuider keetfeest in 2018 kreeg de verdachte het aan de stok met een andere feestvierder. Daarop zou de verdachte het slachtoffer zo hard hebben gestompt, dat hij enkele tanden verloor en meerdere breuken in zijn kaak opliep. Volgens de advocaat van verdachte is er niet opzettelijk geslagen: “Cliënt wilde zich verdedigen nadat het slachtoffer hem bij de keel greep. Hij duwde hem van zich af en het slachtoffer kwam met zijn gezicht op de klinkers, zo ontstond dat letsel.” De rechter ging vandaag niet mee in dat verhaal en denkt dat de man opzettelijk heeft uitgehaald.

De 4000 euro die de twintiger moet betalen, 1000 euro minder dan de eis van de OvJ, bestaat deels uit smartengeld. Een ander deel van dit bedrag bestaat uit tandartskosten. Als de man zijn taakstraf niet naar behoren uitvoert, gaat hij 60 dagen de nor in.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Van Dijk Containers 500