Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brug bij Varkensgat afgesloten wegens werkzaamheden

Geplaatst op: 26 maart 2021

De brug bij het Varkensgat in Genemuiden wordt voor spoedwerkzaamheden afgesloten van dinsdag 30 maart tot en met vrijdag 2 april en van dinsdag 6 april tot en met vrijdag 9 april. In het paasweekend, van zaterdag tot en maandag, is de brug gewoon begaanbaar.

Aan één zijde van de brug is het landhoofd gebroken en verzakt. Hierdoor ontstaat een hoogteverschil tussen het brugdek en de straatstenen. Dit brengt valgevaar met zich mee. Daarom is deze zijde van de brug nu al gedeeltelijk afgezet. De brug is momenteel nog wel gewoon toegankelijk en veilig.

Het gebroken landhoofd wordt vervangen voor een nieuwe. Om te voorkomen dat hetzelfde probleem aan de andere kant van de brug ontstaat, wordt ook daar het landhoofd vervangen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500