Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alle kinderen uit groepen 7 geslaagd voor verkeersexamen

Geplaatst op: 5 april 2021

(archieffoto 2019)

Afgelopen week is op alle basisscholen in Genemuiden het theoretisch verkeersexamen 2021 afgenomen. Elk jaar doen de kinderen van groep 7 deze verkeerstest. Dit jaar hebben 198 kinderen aan dit examen meegedaan.

Twee scholen hebben ook de leerlingen van groep 8 mee laten doen. Vanwege allerlei organisatorische problemen konden die vorig jaar niet mee doen. De meeste scholen hebben het examen dit jaar digitaal afgenomen. Twee scholen hebben de papieren versie nog gebruikt. De leerlingen kregen 25 pittige verkeersvragen voorgeschoteld. Voorrangsvragen, bordenkennis en het gedrag in het verkeer werden getoetst. Alle kinderen zijn geslaagd. Een aantal kinderen moest nog wel een herexamen doen maar is gelukkig toch geslaagd.

De verkeerskanjers waren Daan de Lange van de Maarten Lutherschool, Aafke Kolk en Karel van der Horst van de Eben-Haezerschool en Jacolien van de Berg van Kindcentrum Johannes Bogerman. Zij hadden alle 25 vragen goed. Een geweldige prestatie.

Het officiële praktisch verkeersexamen gaat dit jaar in Genemuiden niet door maar gaat anders plaatsvinden. De kinderen van groep 7 en/of 8 kunnen vanaf 12 april de examenroute fietsen onder begeleiding van hun papa, mama of opa en/of oma. Deze volwassenen beoordelen dan of de kinderen vertrouwd aan het verkeer kunnen deelnemen. De examenroute wordt aangegeven met witte pijlen op het wegdek. De start van de route is bij verenigingsgebouw d’Overtoom. Ouders en kinderen mogen zelf weten wanneer ze deze route willen fietsen. Tot 1 juni hebben ze de tijd. Ook kunnen ze een routekaart meekrijgen. Bij sommige scholen krijgen de kinderen tegen inlevering van deze routekaart voorzien van een handtekening van de beoordelaar, een kleine attentie. De routekaart met handtekening wordt ingeleverd bij de verkeersouder van de school.

Ook de kinderen van groep 8 kunnen een verkeerstest doen. Samen met een volwassene oefenen ze dan de route naar de school van het voortgezet onderwijs van hun keuze.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500