Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

3000 euro voor Voedselbank Zwartewaterland

Geplaatst op: 15 mei 2021

Van 28 april tot en met 4 mei konden klanten van Jumbo Hasselt aan de kassa één euro of meer doneren door eenvoudig bij te pinnen. Voor elke euro die gedoneerd werd, deed Jumbo er 25 cent bij.

Na afloop van de donatieweek werd het totaalbedrag in de vorm van cadeaukaarten uitgekeerd aan Voedselbank Zwartewaterland. De voedselbank zorgt er vervolgens voor dat de cadeaukaarten worden verdeeld onder de cliënten. Met deze cadeaukaart kunnen huishoudens, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, zelf boodschappen bij de Jumbo komen doen. In totaal is er landelijk € 255.000,- opgehaald.

Er werd voor de Zwartewaterlandse voedselbank door de klanten 2431,00 euro bij gepind. Met een verhoging van 25% door Jumbo leverde dit in totaal 3039,00 euro op voor de Voedselbank Zwartewaterland. “Een mega succes voor de Hasselter Jumbo die in deze actie een prachtige dertiende plaats in nam. Gezien de grootte van een Jumbo in een plaats als Hasselt, landelijk gezien, een fantastisch resultaat”, zegt Jumbo-medewerker Jan-Pieter Knol.

“Het toont ook weer de betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland met de Voedselbank.” Knol en de lokale voedselbank bedanken dan ook alle klanten voor het behalen van dit succes. Het bedrag op de cheque werd ingevuld door Wilma Stoter en overhandigd aan Henriët van der Horst, vrijwilligster bij de Voedselbank Zwartewaterland.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500