Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eindelijk weer naar de osteopaat

Geplaatst op: 20 mei 2021

(Adv.) Sinds medio maart zijn de osteopathiepraktijken weer open, tot grote opluchting van patiënten en hun behandelaars. De praktijken waren sinds de lockdown van december gesloten. Patiënten konden daarentegen wel gewoon terecht bij de fysiotherapeut, wat tot vragen over willekeur leidde bij osteopaten. 

Osteopathie is een aanvullende geneeswijze die chronische en acute klachten aan het lichaam behandelt, van rugklachten tot klachten na een ongeval of operatie, en van migraine tot hyperventilatie. Bij osteopathie worden lichaam en geest als één geheel gezien. Een ongezond voedingspatroon, een slechte werkhouding, maar ook stress en verdriet laten hun sporen na in het lichaam en kunnen leiden tot fysieke klachten. Het vele thuiswerken en de zorgen rondom de coronacrisis leidde bij veel patiënten tot een verergering van hun klachten. Maar ook voorheen gezonde mensen zagen zich opeens geconfronteerd met nekklachten of slapeloosheid. Dat zij nu weer terecht kunnen bij de osteopaat is dus goed nieuws. Sebastiaan de Ridder, osteopaat bij Osteopathie de Ridder in Den Haag, is opgelucht dat hij weer patiënten kan behandelen: “Osteopaten hebben een medische vooropleiding gevolgd en voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als andere zorgprofessionals. Bovendien, hoe langer sommige patiënten moeten wachten, hoe erger hun klachten worden. Dat maakt het herstel alleen maar zwaarder en de kosten voor de maatschappij hoger.”

Ook patiënten die revalideren van een lichte of zware corona-infectie kunnen bij de osteopaat terecht. Een petitie voor het heropenen van osteopathiepraktijken werd 30.000 keer getekend.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500