Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vee in Mastenbroekerpolder kan weer slootwater drinken

Geplaatst op: 2 juni 2021

Het advies om vee niet te laten drinken uit de met latex vervuilde sloten bij Hasselt is opgeheven. Het water werd voor de zekerheid nog een keer extra gecontroleerd door de gezondheidsdienst voor dieren. De latexvervuiling van de afgelopen weken in de sloten bij Hasselt en een deel van de polder Mastenbroek is nagenoeg verdwenen.

De duikers en afwateringen in het buitenwater werden deze week eerder al weer opengezet en doorgespoeld. Hierdoor is het water – ook dankzij de regen – ververst en kon het goed doorstromen. Dit zorgde voor een natuurlijke schoonmaakactie, waarmee het latex dat nog aanwezig was steeds verder werd verdund, totdat het uiteindelijk verdween. De dam in de bergingsvijver van Condor Carpets wordt de komende dagen verwijderd, zodat de vijver weer in verbinding staat met het watersysteem. Het eerder opgezogen vervuilde water uit de bergingsvijver is door Condor Carpets voorgezuiverd. Hierdoor kan het nu verder worden gezuiverd op de rioolwaterzuivering Genemuiden.

Bij Condor Carpets in Hasselt lekte vorig weekend latex de bergingsvijver van het bedrijf in. Deze vijver staat in verbinding met het watersysteem van Waterschap Drenst Overijsselse Delta. In het water was een witte waas te zien. Door snel te handelen, is de bergingsvijver inmiddels schoongemaakt en zijn ook de sloten weer aan het herstellen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500