Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inpassing nieuw industrieterrein valt in de smaak bij politiek

Geplaatst op: 3 juni 2021

De gemeenteraad is enthousiast over de manier waarop de gemeente de uitbreiding van het industrieterrein gaat inpassen in het landschap. De uitbreiding pakt wel twee hectare minder groot uit dan aanvankelijk gedacht. Bezwaren tijdens de inspraakprocedure zorgen daarvoor. “Uit menselijk oogpunt is dit een terecht keuze. We zijn blij dat het college niet ten koste van alles probeert de gronden te verwerven”, zegt Tamme Spoelstra van de ChristenUnie.

Hij realiseert zich wel dat voor ondernemers geen prettige boodschap is. Die schreeuwen om grond in Genemuiden, weet ook wethouder Harrie Rietman. “Er is meer vraag dan aanbod. Misschien moeten we straks meenemen wat bedrijven achterlaten op de oude locatie. Het zou mooi zijn als er treintjes op gang komen.”

De plannen voor de inpassing leverden vooral lovende recensies op vanuit de gemeenteraad. De partijen zien voldoende groen en water terug in de plannen. Bij eerdere uitbreidingen was daarvoor minder aandacht, met alle uiterlijke gevolgen van dien. “Het ziet er niet uit”, vindt Klaas Huisbrink van de SGP bijvoorbeeld.

Onderdeel van het plan is ook een nieuw fietspad vanaf Cellemuiden langs de Roebolligekreek. Een gepland ommetje lijkt de eindstreep niet te halen. “Dat stuit op weerstand van bewoners van Cellemuiden”, aldus Rietman. De wethouder is blij met de samenwerking met de tapijtfabriek die straks op Zuid, langs de weg naar Hasselt komt. Het bedrijf investeert veel in de vormgeving van de plannen.

Rietman benadrukt dat de gemeente ‘heel zorgvuldig’ moet omgaan met uitgifte van grond, omdat die steeds schaarser raakt. Klaas Eenkhoorn van de PvdA vindt dat ook. Wat hem betreft is met de aanstaande uitbreiding de grens bereikt. “Daarna moeten we kijken of er ruimte is in de andere kernen of in de regio.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500