Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vlammen grijpen urenlang om zich heen bij brand Wanneperveen

Geplaatst op: 15 juni 2021

Aan de Blauwe Hand, tussen Giethoorn en Zwartsluis, is maandagavond een zeer grote brand ontstaan. In het rietgedekte pand aan de Veneweg zit een hotel gevestigd.

Al wekenlang kon er door onbekende reden niet meer gereserveerd worden in het Wanneperveense hotel. Opmerkelijk is ook dat het pand over 10 dagen geveild zou worden. Daarnaast zou de FIOD geen onbekende zijn van de pand-eigenaar. De politie bevestigt dinsdagnacht ook op de hoogte te zijn van die bijzondere bijkomstigheden.

Korpsen uit Steenwijk, Vollenhove, Meppel, Giethoorn, Zwolle en Zwartsluis zijn aanwezig om de brand onder controle te krijgen. Een groep van ongeveer zeven arbeidsmigranten was op het moment van de brand in het pand aanwezig, ze werden gewaarschuwd door een rookmelder en konden het pand op tijd verlaten. Omliggende woonboten werden nat gehouden. 

De vlammenzee greep urenlang om zich heen. Nick Krijn, woordvoerder namens de brandweer, vertelt: “Het gebouw bestaat uit een deel met een rieten kap, een ander deel heeft dakpannen. De brand ontstond in het gedeelte met de rieten kap, de ruimte met dakpannen proberen we te behouden. Nu is het nog te vroeg om een oorzaak aan te wijzen, vermoedelijk zijn we tot dinsdagochtend bezig met nablussen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500