Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecte voor MS Fonds dit jaar niet huis-aan-huis

Geplaatst op: 25 juni 2021

 In de week van 28 juni t/m 3juli zal er weer een collecte plaatsvinden voor het Nationaal MS Fonds. Vanwege de corona pandemie zal deze collecte in Genemuiden niet op de gebruikelijke wijze plaatsvinden. Geen collectebus deur aan deur, maar vele vrijwilligers zullen digitaal een collectebus aanmaken. Ook is het mogelijk dat men een flyer in de brievenbus ontvangt of al ontvangen heeft waarin men de mogelijkheid heeft om via de QR-code te doneren.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben zo’n 25.000 mensen MS en jaarlijks krijgen circa 1.000 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Een oplossing is er (nog) niet en dus blijft onderzoek hard nodig.

Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Het fonds initieert en financiert innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Meer informatie: www.nationaalmsfonds.nl

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500