Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stuivenbergstraat voorlopig afgesloten

Geplaatst op: 6 juli 2021

Foto: Pieter Polman

De werkzaamheden aan de Stuivenbergstraat zijn uit de startblokken. De drukke kruispunten in het gebied tussen de Majoor Generaal Simondsstraat en de Dorus Rijkersstraat gaat men veiliger maken. “We hebben hierbij vooral aandacht voor fietsers en voetgangers die oversteken”, meldt de gemeente.

“We leggen hiervoor pleinen aan bij d’Overtoom, OBS De Vogelaar en de Johannes Bogermanschool. Door een duidelijk kleurverschil in de bestrating is in één oogopslag duidelijk waar u het beste kunt oversteken. Deze pleinen liggen ook iets hoger waardoor de automobilist wordt gedwongen om snelheid te minderen”, aldus de gemeente.

De gemeente heeft subsidies van rijk en provincie ontvangen voor verkeersveiligheidsprojecten. Hieraan zijn echter wel voorwaarden verbonden waardoor het noodzakelijk is dat we het project snel uitvoeren. De projecten moeten namelijk voor 1 januari 2022 zijn uitgevoerd. Men gaat daarom voortvarend aan de slag in de Stuivenbergstraat. In het najaar is  de Jan van Arkelstraat aan de beurt.

De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de zomervakantie. In deze periode hebben ook de schoolgaande kinderen en bezoekers van bijvoorbeeld ‘d Overtoom hier de minste hinder van. “Dit vraagt om een strakke planning. We voeren de werkzaamheden plein voor plein uit om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zodra de exacte planning bekend is, komt deze op de gemeentelijke site”, aldus Zwartewaterland.

In de Stuivenbergstraat blijft het aantal parkeerplekken gelijk. Wel wordt om de verkeersveiligheid te bevorderen de locatie van de parkeerplekken gewijzigd. Wanneer de gemeente in de toekomst de riolering en daarmee het asfalt van de Stuivenbergstraat gaat vervangen, zal men de rest van de straat herinrichten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500