26 april 2024 t’ Olde Staduus

VHK wint van tweede elftal SC Genemuiden

Geplaatst op: 2 september 2021

VHK Sint Jansklooster 1 oefende dinsdagavond 31 augustus tegen Genemuiden 2. De ploeg uit Genemuiden was met behoorlijk wat spelers uit de eerste selectie gekomen en dat maakte het geheel tot een interessante wedstrijd,  met een hoog tempo.

Bij VHK ontbraken belangrijke sterkhouders als Harne Lassche (vakantie) en Justin Vis (studie), welke beiden ook een verleden hebben bij sc Genemuiden. Daarnaast waren basisspelers als Roy Rook en Christof Knobbe geblesseerd.

VHK stond ondanks het ontbreken van genoemde spelers prima in de organisatie. Er werden dan ook weinig kansen weg gegeven aan Genemuiden. In de eerste helft was het één keer Sijmon Eenkhoorn, die op keeper Aron Driesen stuitte en in de tweedee helft mocht William Jansen aanleggen met een directe vrije trap vanaf de 16 meter, maar hij vond de vervanger van Driesen , Bart Pot, op zijn weg met een prima redding.

Ook Nathan Bos en Niek Beens waren behoorlijke handenbinders voor de verdediging van de Kloosternaren. VHK kwam er verschillende keren goed uit, met o.a. kansen voor Yaniek Elken, Edward Rook en Ruben Schuurman, maar wist pas in de 65e minuut het net te vinden. Door prima voorbereidend werk van Ryan Stam, kon Mark Kroek de 1-0 aantekenen middels een mooie volley.

Nadien drong Genemuiden nog wel lichtjes aan, maar dit leverde geen uitgespeelde kansen meer op, zodat de wedstrijd eindigde in een verdiende 1-0 overwinning voor de jonge ploeg van trainer Edwin Duim.