Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SpinInn opent vrijdag haar deuren in ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 7 september 2021

(door Rob van der Spek) Er staat vrijdag iets heel bijzonders te gebeuren in het Oude Stadhuis van Genemuiden. Dan opent Melina Kamphof op de bovenste etage haar nieuwe spinningstudio SpinInn. En niet zomaar een opening, nee eentje met professionele speaker en een echte DJ. Het wordt groots aangepakt.

Melina was tot voor kort nog werkzaam bij een sportschool. Maar na het lanceren van haar idee voor een spinning studio kreeg ze zoveel bijval dat ze besloot voor zichzelf te beginnen. Een grote groep trouwe cursisten van haar gaan vol enthousiasme met haar mee. Dus een basis klantenbestand heeft Melina al om mee te kunnen starten aanstaande vrijdag.

Fietsen zonder vooruit te komen
Op de vraag wat spinnen nu eigenlijk is, heeft Melina een duidelijk antwoord: “Spinnen is fietsen op een fiets die niet vooruitkomt. Het is een sport waarbij het draait om conditie opbouwen en vet verbranden. Het is de beste manier om gewicht te verliezen door calorieën te verbranden”. Het spinnen gebeurt op het ritme van soms opzwepende muziek. Die muziek wordt door de klant zelf uitgekozen. Daardoor heeft ze ook het spinningprogramma zelf helemaal in elkaar gezet, naar eigen inzicht waarbij de muziek erg belangrijk is. Melina: “Spinning draagt ook bij aan het vergroten van de longinhoud”. En dat is volgens haar heel belangrijk. Maar ook het aspect gezelligheid staat hoog aangeschreven bij de cursisten. Naast het sporten is er tijd voor sociaal contact in de nieuwe locatie.

Prachtige locatie
In de prachtige nieuwe locatie op de bovenste etage van het stadhuis staat een uitgebreide collectie spinningfietsen. Spinningles doe je in groepsverband en daar leent deze nieuwe locatie zich uitstekend voor. Als nieuwe cursist wordt alles duidelijk met je doorgenomen. De spinningfiets wordt op de juiste weerstand ingesteld, al naar gelang de conditie van de cursist, zodat elke deelnemer op zijn of haar eigen niveau mee kan doen.

Melina, die zelf heel veel baat heeft gehad bij het volgen van spinninglessen en daarom nu haar enthousiasme op de cursisten over kan dragen, heeft nog een goed advies voor beginnende cursisten: “Als je als cursist de eerste lessen volgt probeer dan minimaal twee keer per week de lessen te volgen. Dan heb je het meeste resultaat. En het fijne van spinnen is dat je zoveel van jezelf kunt vragen, dat je voldoende tijd hebt om weer te herstellen. Je bepaalt namelijk zelf op welk niveau en op welk tempo je wilt spinnen”.

Bijzondere opening
Door haar ervaring als sportinstructrice heeft Melina al een aanzienlijke klantenkring weten op te bouwen. Maar nieuwe cursisten zijn natuurlijk van harte welkom. Kijk eens op de website  www.spin-inn.nl en je vindt de tarieven en ook de mogelijkheden om bijvoorbeeld een introductieles te volgen.

Als je als nieuwkomer eenmaal per week wilt spinnen kost dat €22.50 per maand. Wil je onbeperkt spinnen dan kost dat €32.50 per maand. Ook is er het winterabonnement speciaal voor wielrenners die gedurende de winter in conditie willen blijven. Dat kost onbeperkt €35,- per maand.

De opening van Spin-Inn is aanstaande vrijdag in ’t Olde Staduus aan de Markt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met het spinnen. Er zijn demonstraties en DJ Peter zorgt voor de passende muziek en natuurlijk kan kennis worden gemaakt Melina Kamphof die iedereen persoonlijk zal ontvangen.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500