Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Informatieavond over hoogbegaafdheid bij kinderen

Geplaatst op: 14 september 2021

Meer weten over hoogbegaafdheid bij kinderen? Kom dan naar de Informatieavond Hoogbegaafdheid bij Kinderen, op 30 september in Genemuiden. “Hoogbegaafd zijn klinkt misschien leuk, maar als het niet herkend wordt, kan het tot serieuze problemen leiden. Dat willen we als gemeente voorkomen”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

De gemeente Zwartewaterland organiseert de informatieavond samen met Regionaal Expertisecentrum 5. De avond is bedoeld voor ouders, verzorgers, leerkrachten, professionals en andere betrokkenen van hoogbegaafde kinderen. “Hoogbegaafdheid wordt dikwijls niet gezien. Het begint met de signalen te herkennen”, zegt Slingerland. Zo wordt tijdens de informatieavond onder meer in gegaan op het verschil tussen begaafd en hoogbegaafd.

Omgaan met uitdagingen
Verder wordt gesproken over uitdagingen voor zowel leerkrachten als ouders in de omgang en opvoeding met deze kinderen. ‘Ik zie dat hoogbegaafde kinderen anders denken, anders leren en zich soms anders voelen en daardoor mogelijk de aansluiting met hun leeftijdsgenoten missen’, zegt Karen Wolters, hoogbegaafdheidsspecialist bij het experticecentrum.

Men is welkom op donderdag 30 september in D’ Overtoom, Grutto 1, Genemuiden. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Aanmelden: sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Heeft u vooraf vragen die u tijdens deze avond wilt bespreken? Stuur deze dan naar hetzelfde mailadres.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500