Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grof tuinafval gratis inleveren

Geplaatst op: 6 oktober 2021

Op drie zaterdagen in het voorjaar en drie zaterdagen in het najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland gratis grof tuinafval inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 9 oktober.

De gemeente en ROVA vinden het belangrijk om grof tuinafval te scheiden en willen voorkomen dat het bij het restafval terecht komt. Gescheiden grof tuinafval kan men namelijk deels composteren en deels inzetten voor de opwekking van duurzame energie.

Om goede compost te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen grof tuinafval wordt ingeleverd. Als er bijvoorbeeld zand, aarde, of bielzen tussen het grof tuinafval zit, dan is het onbruikbaar voor de compostproductie. Vervuilde ladingen worden daarom niet gratis geaccepteerd.

Inleveren kan op 9 en 23 oktober en op 13 november bij Groenrecycling Wolfshagen, Wolfshagenweg 2A Hasselt tussen 08.00 – 12.00 uur. Ook kan dit bij Milieubrengstation ROVA Zwolle, Rijnlandstraat 2, Zwolle tussen 09.00 – 17.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500