Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Fleur Bloemen Stichting’ goede doel van Zwartewaterland Helpt

Geplaatst op: 12 oktober 2021

De Fleur Bloemen Stichting is het goede doel voor de radiomarathon editie 2021/2022. De vrijwilligers van Zwartewaterland Helpt hadden vorig jaar al gekozen voor dit goede doel, maar door coronamaatregelen kon deze editie helaas niet door gaan. “Maar zoals het er nu uitziet kunnen we 16,17 en 18 december weer een mooie radiomarathon organiseren en daar hebben we ouderwets zin in”,  aldus Petrit Sterenberg van Zwartewaterland Helpt.

De Fleur Bloemen Stichting heeft het doel om pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan. De stichting maakt pesters bewust van de mogelijke gevolgen van pestgedrag. Dit doen ze door het geven van voorlichting op scholen en bij verenigingen. Het verschil tussen plagen en pesten is een belangrijk onderdeel hierbij. In het primair onderwijs koppelen ze hier een creatieve workshop aan.

Dat pesten vreselijke gevolgen kan hebben weet Anneke Bloemen als geen ander. In december 2012 maakt haar dochter Fleur op 15-jarige leeftijd een einde aan haar leven, omdat ze werd gepest. Anneke: “Haar laatste dagen waren voor Fleur een hel, maar wij hebben daar niets van gemerkt. Ik heb me zó vaak afgevraagd of ik iets over het hoofd heb gezien, maar ik kan niets verzinnen. Haar broer was dat weekend jarig en ze leek de grootste lol te hebben. We hebben een vakantie uitgezocht, voor als ze zou slagen voor haar eindexamen. Vol enthousiasme bladerde ze door de reisgids, op zoek naar het hotel met de meeste glijbanen. Die bewuste dinsdagochtend kroop ze, zoals iedere dag, tegen me aan met een kop thee. Samen keken we het journaal en ik smeerde haar boterhammen. Ze gaf me een kus en vertrok, wetend dat ze nooit op school aan zou komen.”

De stichting wil dat de aandacht meer op de pester komt te liggen dan op degene die wordt gepest. “Er wordt vaak gezegd dat het gepeste kind een assertiviteitscursus moet gaan volgen. Of erger nog, zich niet aan moet stellen of er overheen moet stappen. Maar juist de pester moet aangesproken worden. Pesten levert blijvende schade op”, aldus Fleur Bloemen Stichting-voorzitter Caroline Saathof.

“Samen kunnen we er voor zorgen dat pesten stopt. Met een financiële bijdrage kunnen wij de Fleur Bloemen Stichting helpen, zodat zij kunnen doorgaan met het geven van voorlichting over pesten en pestgedrag”, schrijft de organisatie. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg hen via Facebook en Instagram.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500