Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland landelijke koploper in besmettingscijfers

Geplaatst op: 3 november 2021

Zwartewaterland was afgelopen week de landelijke koploper als het gaat om positieve coronatests. Omgerekend werden hier tussen 27 oktober en 2 november 1345 positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld. Naast Zwartewaterland staan er 8 andere Biblebeltgemeenten in de top 10 van de gemeenten waar afgelopen week de meeste besmettingen zijn gemeld.

De afgelopen 2 weken werden volgens de GGD zeker 16 inwoners uit de gemeente opgenomen in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting. Van alle 18-plussers in Zwartewaterland is 73 procent volledig gevaccineerd. Van de jongeren tussen 12 en 17 jaar is in de gemeente momenteel 48 procent ingeënt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500