Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland gaat meedoen aan NK Tegelwippen

Geplaatst op: 5 november 2021

Opmerkelijke motie van PvdA, ChristenUnie en SGP: de coalitiepartijen willen dat Zwartewaterland gaat meedoen aan het NK Tegelwippen. De rest van de gemeenteraad schaarde zich donderdag ook achter dat plan en dat betekent dat Zwartewaterland komend jaar massaal aan het tegelwippen gaat.

Het NK Tegelwippen is een ludieke wedstrijd met een serieuze ondertoon. Deelnemende gemeenten willen zoveel mogelijk tegels vervangen door groen of andere alternatieven. Dat heeft positieve effecten bij bijvoorbeeld de enorme stortbuien die steeds vaker voorkomen. De gemeente die de meeste tegels wipt, is Nederlands kampioen tegel wippen.

In Zwartewaterland kan de wedstrijd geen kwaad. De gemeente behoort bij de koplopers van een ranglijst met meest versteende gemeenten van Nederland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500