Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johannes van den Berg overleden

Geplaatst op: 6 november 2021

In 2016 kreeg Van den Berg een lintje van burgemeester Bilder.

Johannes van den Berg is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Van den Berg was voor veel Genemuidenaren jarenlang het boegbeeld van de Staatkundig Gerefomeerde Partij. Bijna dertig jaar lang zette hij zich in als gemeenteraadslid.

Johannes zette zich daarnaast (bestuurlijk) in voor tal van organisaties in Genemuiden. In 2001 stapte hij in het bestuur van woonzorgcentrum De Meente en jarenlang mocht hij de voorzittershamer van ’t Olde Staduus bij zich dragen.

Ook zette hij zich vol passie in voor Stichting Provisoorfonds en Stichting Armenfonds van Camen. Daarnaast was Van den Berg, sinds 2013 Lid in de Orde van Oranje-Nassau, een van de kartrekkers van de nieuwbouw van de Jachin en Boazkerk (Gereformeerde Gemeente).

Johannes van den Berg was de laatste tijd nog nauw betrokken bij de plannen voor de Binnenhaven. Hij zat in een werkgroep die werkte aan het aantrekkelijker maken van het havengebied. Zijn werkzame leven bracht hij door bij Pieter Zandt Scholengemeenschap als leraar scheikunde.

Johannes van den Berg overleed aan de gevolgen van Covid-19 en is 75 jaar geworden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500