Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

GGD IJsselland test alleen nog op afspraak

Geplaatst op: 8 november 2021

Vanaf dinsdag 9 november kunnen belangstellenden alleen nog met een afspraak voor testen terecht bij één van de testlocaties in regio IJsselland. GGD IJsselland gaat voorlopig stoppen met het aanbieden van ‘testen zonder afspraak’.

Explosieve vraag naar testen

De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in regio IJsselland. Daarom schaalt de GGD verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. Wanneer er alleen testen op afspraak gedaan worden, kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen en kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland. Om de testcapaciteit per dag optimaal te kunnen benutten, heeft GGD IJsselland besloten om het ‘testen zonder afspraak’ voorlopig stop te zetten.

“We zien een hoge testbereidheid in de regio. Dat is een goed teken”, aldus Bart Goldsteen, projectleider Testen GGD IJsselland. Door de hoge testbereidheid, lopen de wachtrijen op bij de teststraten, zowel bij testen met én zonder afspraak. “Testen zonder afspraak neemt door de administratieve handelingen meer tijd in beslag dan testen met afspraak,” legt Bart Goldsteen de beslissing om tijdelijk te stoppen met testen zonder afspraak uit. “We willen iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Ook willen we de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om dit te kunnen waarborgen, hebben we de maximale capaciteit van de teststraten nodig en spreiding in het afnemen van de testen.”

Laat je testen bij klachten

Mensen wordt nog steeds gevraagd zich te laten testen bij coronaklachten, om het virus er zo snel en goed mogelijk onder te krijgen. In regio IJsselland kan dit vanaf dinsdag 9 november alleen nog op afspraak. Dat kan op verschillende locaties in de buurt. Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden (www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/). Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via https://coronatest.nl/.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500