Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sani4All en Kitchen4All gaan voor landelijke bekendheid

Geplaatst op: 28 december 2021

(Adv.) Lamco de Vries is al sinds eind jaren tachtig een vertrouwd gezicht in de wereld van keukens en badkamers. Samen met compagnon Jos Rabelink rolt hij de laatste jaren de formules Sani4All en Kitchen4All uit over Nederland. Zwartewaterlanders weten daarvoor de weg naar de Kamperzeedijk. De Vries over de filosofie en ambities van zijn bedrijf.

“Wij beginnen standaard met een 3D-tekening…”, vertelt De Vries in de showroom van vestiging Genemuiden, in de wetenschap dat zo’n tekening bij andere zaken vaak het slot van een verkoopgesprek vormt. “Wij willen ons onderscheiden met een goede sfeer en vooral veel service. Bij de aankoop van een keuken of badkamer nemen we klanten al het werk uit handen. Wij leveren niet alleen de badkamer en keuken, maar verzorgen ook de montage van A tot Z. Daarvoor werken we samen met betrouwbare monteurs die voor vast aangenomen prijzen de badkamer en keuken vakkundig monteren.”

Betaalbare alternatief

Zowel Sani4All als Kitchen4All heeft daarbij een onderscheidende positie op de markt, zegt De Vries. “Wij hebben geen dure showrooms met heel veel medewerkers, maar kiezen voor sobere showrooms met een gemoedelijk en laagdrempelig karakter. Onze formule is het alternatief voor de luxe zaken. Wij verkopen dezelfde producten en merken, maar tegen een betaalbare prijs. Zonder dat we een prijsvechter zijn. Daarvoor leveren we teveel service en kwaliteit”, legt De Vries de formule van de zaken uit.

Landelijke dekking

Zes jaar geleden kwam hij in contact met Jos Rabelink, die dezelfde soort zaken in de Achterhoek runde. Hun filosofie kwam volledig overeen. Samen zetten ze een franchisebedrijf op met ondertussen zeventien Sani4All-vestigingen en binnenkort openen ze showroomdeuren in Limburg en Zuid-Holland. “Onze doelstelling is dat we doorgroeien naar 25 vestigingen. Dan beschikken we over een landelijke bekendheid. De ambitie is dat we in de Top-3 staan van badkamerzaken die klanten beslist willen bezoeken als ze een badkamer gaan kopen. Onder meer in de noordelijke provincies van het land is nog ruimte voor een aantal showrooms.”

Elkaar versterken

Ondertussen groeide de vraag naar keukenzaken volgens dezelfde formule. De Vries startte in Genemuiden en Dronten met Kitchen4All en ook in Barneveld volgde een pilot met deze formule. “Al snel bleek dat beide formules elkaar inderdaad versterken. Logisch ook: mensen die een nieuw huis kopen, kijken zowel naar badkamers als keukens. Met Kitchen4All is de doelstelling dertig vestigingen in Nederland. Op dit moment telt Kitchen4All negen showrooms en in het eerste kwartaal van 2022 zijn dertien showrooms operationeel.”

Een zakelijke familie

Waar Rabelink onder meer verantwoordelijk is voor de sales en marketing, reist De Vries als een soort bedrijfsadviseur langs alle vestigingen. “Met mijn eigen ervaring én alle ervaringen van onze vestigingen sta ik onze leden met raad en daad bij. Op die manier versterken we alle vestigingen en werken we voortdurend aan verbeteringen. Samen werken we aan onze formules. Het mooiste vind ik misschien wel de waardering die we krijgen van onze leden. Dat zijn allemaal jonge ondernemers die regelmatig vanuit onze eigen organisatie doorstromen. Bij Sani4All en Kitchen4All heerst bijna een familiegevoel en dat is prachtig om te zien.”

Een druk jaar

Ook de vestiging aan de Kamperzeedijk heeft een druk jaar achter de rug. Veel mensen pakten tijdens de coronapandemie hun huis aan. “Natuurlijk waren de lockdowns lastig, maar in die tijd zagen we de creativiteit en flexibiliteit van onze leden. Tijdens online verkoopgesprekken namen ze klanten met een iPad mee door de winkel. Ook in die tijd bleven we gaan voor service en kwaliteit. Prachtig om te zien.”

Sani4all Genemuiden

Kamperzeedijk 127
8281 PD Genemuiden

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500