Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Toeristische bewegwijzering in Zwartewaterland aangevuld

Geplaatst op: 25 januari 2022

De gemeente Zwartewaterland heeft op twee nieuwe plekken toeristische bewegwijzering geplaatst. Het gaat om nieuwe borden bij de camping/camperplaats aan de Zwolsedijk in Hasselt en de parkeerplaatsen met een elektrische oplaadpaal bij Hotel Zwartewater in Zwartsluis. Wethouder Maarten Slingerland feliciteerde de ondernemers vandaag met de nieuwe borden. ‘Onze bezoekers kunnen deze voorzieningen vanaf nu beter vinden’, vertelt Slingerland.

Hotel Zwartewater heeft samen met de gemeente eind 2021 een aantal parkeerplaatsen met een elektrische oplaadpaal gemaakt. “Als gastvrije toeristische ondernemer wil je met je voorzieningen met de tijd meegaan”, vertelt ondernemer Sander Frank. “Door de nieuwe borden bij deze parkeerplaatsen kunnen gasten snel zien waar zij hun elektrische auto kunnen opladen.”

De gemeente heeft ook een bewegwijzering aangebracht voor de camping/camperplaats aan de Zwolsedijk 18. Stefanie en Barry van de Berg openden hier vorig jaar hun camping/camperplaats. “Door het industrieterrein aan het begin van de Zwolsedijk was onze toeristische verblijfsvoorziening toch wat moeilijk vindbaar voor camperaars”, vertelt Stefanie van de Berg. “Het was ook niet voor iedereen duidelijk dat ze op de Zwolsedijk mochten rijden. In goed en snel overleg met de gemeente is er daarom een bord aan het begin van de Zwolsedijk opgehangen. Voor onze gasten is het nu duidelijk dat zij met hun camper door mogen rijden richting onze fijne camperplaats.”

Net als de toeristische ondernemers is ook wethouder Slingerland blij met de nieuwe borden. “Wij willen dat de toeristische bedrijven en voorzieningen in onze gemeente makkelijk te vinden zijn. Onze gasten hoeven dan in het verkeer niet te zoeken. Daarmee bevorderen wij ook de veiligheid in het verkeer in onze gemeente”, aldus de wethouder.

Afgelopen jaar heeft de gemeente op verschillende plekken in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis bewegwijzering aangebracht voor toeristische voorzieningen. Slingerland: “Wij doen dat steeds in afstemming met onze lokale partners.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500