Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mastenbroek krijgt waterspeeltuin

Geplaatst op: 12 februari 2022

(Adv.) Zorgboerderij de Rietstulp wil graag een waterspeelplek realiseren voor alle kinderen uit Mastenbroek en omgeving, waar ze samen kunnen spelen, leren en ontdekken. Boudesteyn Hypotheken & Verzekeringen is Zelfstandig Adviseur van RegioBank en steunt dit prachtige initiatief dat bijdraagt aan een sociaal en vitaal Mastenbroek.

Voor de jongere kinderen uit de buurt is er nergens een plek in Mastenbroek om zelfstandig te kunnen spelen. Naast een kerk, een school en een buurtgebouw, bestaat Mastenbroek met name uit landbouwbedrijven. Ook al hebben deze kinderen vaak veel speelruimte thuis, het is belangrijk dat kinderen ook zelfstandig naar een plek kunnen waar ze kunnen spelen met andere kinderen. Daarom zet Zorgboerderij de Rietstulp zich samen met Boudesteyn Hypotheken & Verzekeringen zelfstandig adviseur van RegioBank Genemuiden in om een waterspeeltuin te realiseren waar kinderen uit de buurt, bezoekers en cliënten van de zorgboerderij samen kunnen spelen. Zo leren ze van elkaar en slaan we een brug tussen boer en burger!

Met deze waterspeeltuin hoopt zorgboerderij de Rietstulp een plek te realiseren waar alle buurtkinderen maar ook de kinderen van bezoekers (denk aan gezinnen die een rondje fietsen) welkom zijn en kunnen genieten, maar ook een plek waar mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt deel uit kunnen maken van de ‘gewone’ maatschappij. Op deze manier wil zorgboerderij de Rietstulp acceptatie stimuleren en zorgen dat er meer begrip komt voor elkaar. Ook vergroot de speeltuin de buurtcohesie. Buurtkinderen kunnen dan samen spelen op een veilige plek in de buurt. Bezoekers kunnen op het terras genieten van de streekproducten, die ook worden verkocht in de boerderijwinkel, de natuur en de ruimte.

Donaties zijn meer dan welkom 
Om dit project mogelijk te maken, mag zorgboerderij de Rietstulp gebruik maken van het platform Samen voor de Buurt. Samen voor de Buurt is een crowdfunding platform welke helpt om dit initiatief te kunnen realiseren. Dyantha Mélisse van Boudesteyn Hypotheken & Verzekeringen vertelt: “Het is mooi om te zien dat Zorgboerderij Rietstulp zich inzet om deze veilige plek te realiseren waar buurtkinderen samen kunnen spelen met de zorgvragers. Wij leveren hier graag een bijdrage aan”. Daarom zijn donaties meer dan welkom. Want een veilige plek in de buurt voor kinderen maken we samen! Doneren kan via: https://samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/351/samen-spelen-leren-en-ontdekken-in-de-buurt.

Over RegioBank
RegioBank is al ruim 100 jaar de bank in de buurt. Met Zelfstandig Adviseurs is RegioBank actief in heel veel buurten in dorpen en kleine steden. In al die jaren zijn wij uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de buurt. Wij weten hoe belangrijk een leefbare buurt is. Dat is een buurt waar iedereen zich thuis voelt: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. En regelt de klant zijn bankzaken gewoon in de buurt. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. Voor meer informatie ga naar: https://www.boudesteyn.nl/regiobank.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500