Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Biljarters gaan zich inzetten voor zorgpersoneel en middenstand

Geplaatst op: 7 maart 2022

Organisatoren Ben van Dijk, Harwolt Bonthuis, Wim Rietman, René Bonthuis.

Zaterdag 14 mei is een datum die bij veel mensen rood omrand in de agenda zal verschijnen. Dan vindt in “de Rank” namelijk de vijfde editie van het WK-telefoonboekbiljarten plaats. Dit evenement heeft in korte tijd een ongekende populariteit opgebouwd. In een kolkend clubgebouw wordt op het scherpst van de snede om de wereldtitel gestreden, maar de gezelligheid staat voor bijna iedereen met afstand op de eerste plaats. 

Voor de organisatoren is het telkens een hele toer om het toernooi in goede banen te leiden, maar onderhand is er wel sprake van een geoliede machine. Naast het neerzetten van een geslaagd toernooi hebben de initiatiefnemers ook nog een andere belangrijke missie : het ondersteunen van een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor een formule waar het mes aan twee kanten snijdt.

“We willen wat voor de plaatsgenoten doen die in de zorg werkzaam zijn”, vertelt Ben van Dijk. “Iedereen weet wat voor moeilijke tijd deze mensen achter de rug hebben. Met de opbrengst van het toernooi zijn we van plan waardebonnen aan te schaffen die inwisselbaar zijn bij onze plaatselijke middenstanders. Die hebben ook een hele lastige periode gehad. Met deze formule kunnen wij hen ook een klein steuntje in de rug geven.  ‘Met elkaar, voor elkaar’, zou je kunnen zeggen. ‘Goed voor elkaar’, kun je er ook nog aan toe voegen”, lacht Van Dijk.

Inmiddels is al gebleken dat de voorgestelde doelen op een breed draagvlak onder de plaatselijke bevolking kunnen rekenen. “We leggen de lat weer hoog”, legt René Bonthuis uit. “In het verleden hebben we bewezen dat we prachtige doelen kunnen bereiken. En de gunfactor hebben we als vereniging. Mensen kunnen het enorm waarderen dat we het niet voor onze eigen clubkas doen, maar ons gewoon inzetten voor mensen of instanties die het geld nog net iets beter kunnen gebruiken.”

Inmiddels heeft de organisatie de eerste lijntjes uitgezet met zorginstanties en de plaatselijke middenstand om de afwikkeling in de juiste banen te leiden.

De opbrengst van het evenement moet komen van een grote groep sponsoren en het organiseren van een grote verloting. “Deze verloting gaat echt wat bijzonders worden”, zo vertelt Harwolt Bonthuis. “We hebben inmiddels al een aantal geweldige prijzen aangeboden gekregen. De hoofdprijs is zelfs al bekend : Het is een PVC-vloer naar keuze van het bekende merk Ambiant van 40 m2, inclusief egaliseren, leggen en plinten. Dat zijn prijzen waar je letterlijk mee naar huis kan komen. Maar er komen nog talloze andere interessante prijzen. Binnenkort hopen we met de verkoop te kunnen starten. We hopen op ieders medewerking, maar dat gaat vast goed komen”.

Natuurlijk is iedereen weer van harte welkom op 14 mei in “De Rank”. De inschrijving is nog open, maar er is een limiet aan het aantal deelnemers. Wie nog mee wil doen kan een mailtje sturen naar: Rene.bonthuis@bintg.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500