Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe toeristische informatieschermen in- en rondom de stad

Geplaatst op: 7 maart 2022

Om inwoners en bezoekers te attenderen op toeristische informatie heeft de gemeente Zwartewaterland vijf nieuwe informatieborden geplaatst langs de invalswegen van Genemuiden. Ook zijn er twee nieuwe digitale beeldschermen geplaatst bij de TIP in het Olde Stadhuus in Genemuiden. “Het gaat hier om een bijzonder scherm. Want iedereen kan dit scherm 24 uur per dag besturen met een eigen mobiele telefoon”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.

De wens voor een nieuwe voorziening voor toeristische informatie komt voort uit het Leefbaarheidsplan Genemuiden. TIP, de horeca, middenstand, het Historische Centrum, Prestige en de gemeente Zwartewaterland hebben binnen de werkgroep Recreatie & Toerisme Genemuiden de plannen samen verder uitgewerkt.

Dit heeft geresulteerd in de plaatsing van onder andere de vijf nieuwe toeristische informatieborden en de twee digitale informatieschermen. Ook zijn de (grote) informatieborden in Genemuiden vernieuwd. “Dit is een goed voorbeeld van hoe we samen met de Gaellemuniger gemeenschap uitvoering kunnen geven aan de wensen die er leven”, vertelt wethouder Slingerland. “Met de inzet van lokale kennis komen we samen tot mooie resultaten.”

Extra fietsoplaadpunten

Eén opgave, zo geeft de wethouder aan, moet nog worden uitgevoerd. Dat is het realiseren van een aantal extra fietsoplaadpunten in Genemuiden. Over de locaties en het exacte aantal studeert de werkgroep nog. Later dit jaar volgt ook daarvan de uitvoering.

Bedienen met een mobiele telefoon

Wethouder Slingerland stelde de nieuwe digitale schermen vandaag met Ellen Hilhorst, Esther Reijnders en Klasien Hoekman van de TIP Genemuiden officieel in werking. Deze informatieschermen bij de TIP kan iedereen binnenkort bedienen met een eigen mobiele telefoon. Hierdoor kunnen inwoners en bezoekers hier op elk moment van de dag actuele toeristische informatie vinden.

De digitale informatieschermen bestaan uit twee delen. De toeristische informatie staat op het onderste deel. Het bovenste deel biedt ruimte voor commerciële boodschappen van lokale middenstand. Ondernemers die interesse hebben om hier te adverteren kunnen mailen naar info@ontdekgenemuiden.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500